Guild Group, Hawthorn, VIC, Australia

Guild Group

Hawthorn, VIC, Australia

Client:
Guild Group
Status:
Complete

Guild Group engaged KANNFINCH to come up with a complete redefinition of their approach to their office accommodation and the creation of spaces to reflect their youthful and dynamic culture. The design of the 5,500sqm fit-out sought to eschew a typical CBD commercial outcome in favour of a less formal design aesthetic. The finishes were selected to echo the surrounding residential landscape and parklands of the low-rise CBD fringe location in Hawthorn, Melbourne.

Best practice sustainability initiatives were integrated throughout the design, including: open plan intelligent floor plate design for long term flexibility;  gas-fired supplementary heating; high performance double glazing in external windows; zoned air conditioning areas; energy efficient lighting and motion sensors to control lighting zones; inter-modular workstations; and selection of materials and finishes guided by green credentials, such as recycled timer in joinery details, reconstituted stone flooring, triple A rated tap-ware and reuse of existing loose furniture.

SIMILAR PROJECTS: Fitch Ratings Sydney, Bracewell Victoria, KANNFINCH Sydney Office, Morgan Stanley Sydney, ISIS Adelaide

Guild Group
Guild Group
Guild Group
Guild Group
Guild Group
Guild Group
© 2017 KANNFINCH  |  Web Design Sydney